Personligt

Lämnar blogg.se

2011-08-13 / 09:21:27

Som ni kanske märker så lämnar jag mer och mer blogg.se,jag bloggar dagligen,flera gånger om dagen inne på allt förföräldrar,direktlänken dit för ersom vill läsalite fler uppdateringar än de fjuttiga få jag lägger ut här ska gå till denna länk --->Här!

Anledningen till att jag har börjat blogga där mer och mer är delsför att jag får större och mer respons för det jag skriver,och aff vänder sig till den målgruppen jag vill rikta mig in på, dvs föräldrar och barn. Tycker att blogg.se har så mycket blandat och man får så mycket reklam och spam från "fjortisar" som inte alls villatt man ska intressera sig förderas bloggar,utan de villenbart ha besökare.. och så är det inte,tack för det,inne på aff. Därför passar det mig bättre att blogga där inne.

Så följ mig gärna på Allt för föräldrar om ni vill läsa mer om min vardag!

Kungsbyn i bilder

2011-08-12 / 20:56:22

Jag tänkte nu bjuda på en bildbomd ifrån dagens underbara äventyr.

Hoppas ni fick en liten inblick i hur vår vår eftermiddag har varit.

Ha en toppenkväll..

See ya!

Namnband.se

2011-08-12 / 12:46:50

 

”Jag tävlar hos Carolina om personliga produkter från namnband.se

Det mest underbaraste jag har

2011-08-12 / 11:36:21

Du är det mest underbaraste som har bestigit denna jord. Utan dig är jag värdelös och tom. Det är du som förgyller min vardag trots att den tung och ensam,men sålänge du finns där så kommer den alltid att kännas varmt och kärleksfull. Vi må gå varandra på nerverna när du inte får som du vill,men du lär dig. Du är en smart grabb i en liten kropp och jag avgudar dig. Du är mitt allt! Älskar dig Casper.!

Fika dax!

2011-08-11 / 13:17:21

Så fort Casper har vaknat upp från sin tupplur så ska jag höra av mig till min mamma för att komma över på en fika. Vi träffas så sällan idag då hon jobbar och jag har skolan och nu inskolningen med C. Men idag ska jag ta tjuren vid hornet och åka och fika. Jag är grymt sugen på en rulltårta och arracsbollar. Men först ska Casper äta mat och sen ska han kläs på.

Så hoppas ni får en toppen dag alla underara.

Sjuk!

2011-08-10 / 20:55:04

Feber -check!

Ont i kroppen -check!

Huvudvärk -check!

Detta innebär medandra ord att jag ligger sjuk här hemma. Därav väldigt dålig uppdatering under dagen. Det började med en väldigt orolig natt och så vaknade jag upp icke utvilad och trött i kroppen tillsammans med huvudvärk. Men jag trotsade detta och begav migmot Caspers inskolning ändå. När vi hade kommit därifrån så small det bara till och jag blev sängliggandes. Jag håller tummarna på att jag kommer orka gå på hans inskolning imorgon,för jag har ingen annan som kan ta den imorgon annars. Det är en lång historia till att hans pappa inte kan och den behåller jag för mig själv just nu.

Så nu har man legat under täcket i 3 timmar och huttrat. Så jag passar på att skriva lite då jag är varm i kroppen. Passar även på att dricka en liter saft och två morotssmörgåsar med ost och smör.

Ha en trevlig kväll!

Huskur mot förtoppning hos barn

2011-08-10 / 08:22:23

Vi har haft ett par enstaka problem med det här hemma,främst när C var under halvåret. Dels berodde det på den felaktiga ersättningen han fick. Så jag tänkte tipsa er om denna huskur som var och är ritkigt bra.

Annars ger jag er lite kortfattat hur ni ka gå till väga om det är så att ni inte har tiden eller lusten att läsa en hel del innan i ska ge huskuren:

Behandling:
Kost

 1. Vätska, minst 4 glas vatten om dagen. Om barnet dricker mycket mjölk kan man prova att dra ned lite på detta.
2. Frukt, minst 2 frukter om dagen. Alla frukter är bra utom banan som stoppar upp. Kiwi är bäst av allt.
3. Fibrer. Byt gärna ut vitt bröd mot grövre. Ta det lite lugnt med fibrer dock. För mycket kan också verka stoppande, särskilt om man inte dricker tillräckligt.

Försök öka fysisk aktivitetsgrad. Dra ned på TV/dataspel.

Hoppas ni fick bra tips. Ta hand om er,nu ska vi göra oss redo förCs andra inskolningsdag!

Dagens lek

2011-08-09 / 17:45:49

Imorse var det premirdax för inskolningen. Jag må säga att det gick jättebra,det tråkiga var bara att C var tröttnär vi kom dit så han var inte på det bästa humöret den första halvtimmen,men sen när han fick se rutchkanan och kuddrummet så försvann tröttheten och han blev superglad. Förskolan hade precis allt det jag letat efter,en stor utegård,många timmars utelek -2 timmar på förmiddan och 2 timmar på eftermiddan,sen ger de inget sött på fredagar,utan endast om någon fyller år och sen vid påsk -men de kollar alltid med föräldrarna först så att det är okej att de gerbarnet sötsaker,men jag ska undvika det i minst ett år till. Så jag kommer inte att ge han sötsaker. Sen har de mat som lagas på plats,alltsåinge stokkök som kör ut maten -Underbart!! En drömförskola :D

Snyggt under

2011-08-09 / 12:00:28

Alla vill väl unna sig något nytt och fräscht,varför då inte kika in på Elle MacPhersons underklädeskollektion. Klickade nyss hem ett par snygga undisar att ha då man vill känna sig som något annat än en mamma :D Man får faktist känna så,det är ok. Så alla girls kolla in kollektionen och se om det finns något som passar er. Kika här! ---> Elle MacPherson

Första dagen på inskolningen

2011-08-09 / 08:36:09

Idag börjar C på förskolan,med start för inskolning i två veckor. Jag är nervös men ändå väldigt spänd på vad det kommer att bära med sig därifrån,en skräckblandad förtjusning. Alla som man känner säger att de växer så fort och blir så smarta då de börjar förskolan. Jag som redan tycker att C är smart.. ska han bli einstein den första månaden :P

Sen en annan sak som jag blev överlycklig för. Idag fick jag SOVMORGON!! Aldrig har C valt att sova över klockan 7.00. Men idag vaknade han 8.15.. en superbra tid. För nu är det frukost och sen lite bus och lek innan vi måste klä på oss för att gå iväg till förskolan. Syrenen heter avdelningen han ska gå på. Den ligger endast 2 minuter bort. Så hur smidigt kommer inte det att bli de dagar man ska hämta och lämna han. Super smidigt!

Ha en bra dag,återkommer med en berättelse om hur inskolningen gick.

Ha en bra morgon alla underbara!

Kvällsmys

2011-08-08 / 18:13:14

Sitter och leker lite med kameran i mobilen. Anledningen till att bilden är lite suddig är just för att C ser sig själv i kameran och vinkar precis då jag tar kort <3 Hjärtat!

Mannen i huset är ute och partajar och jag ska snart lägga Casper och fundera på morgondagen då hans inskolning tar fart. Tänk...redan förskolan och inskolning i två veckor. Jag hoppas verkligen att det går bra. Men det tror jag,inte måla fan på väggen innan man ens sett hur allt går till.

Ska mysa lite med hjärtat innan han ska sova för natten.

Inte utan min girtarr och mina stövlar

2011-08-08 / 11:27:08

Älskar när C plinkar på in gitarr iförda ett par gummistövlar. Han gillar/älskar musik och sina stövlar,så kombinationen av detta blir resultatet som ni ser ovan *ler*.

Musik och att spexa det är gullungens melodi..och han får mig att skratta så jag gråter,älskar han!

BOB Be natural

2011-08-07 / 18:41:29

Jag är väldigt mån om det jag stoppar imig,i allafall till 70%av det jag äter. Självklart kan man inte undvika tillsatser och onyttigheter till fullo,men så gott det går så äter jag gärna hemmagjort och nyttigt. Så jag vill slå ett slag för BOBs nya saft..den är inte alls lika söt som "vanliga" och klassiska BOB safterna. Dricker den mer än gärna istället för läsk. 

Någon annan som har provat den och vill ge sin åsikt?

Tröttmössa

2011-08-07 / 07:09:56


Efter gårdagens bad så var jag verkligen helt slut på kvällen. Vi hyrde en film,adjustment bureau,som jag somnade mitt i. Jag somnade redan klokan 20.00 i soffan,men Niklas kollade klart. Men jag var verkligen helt slut i kroppen,plus att jag varit trött sedan länge då sömnen rubbats av Caspers oregelbundna sovtider på natten. Men igår la vi han strax efter klockan 18.00 och han sov tills klockan 6.30 utan uppehåll för välling. Nice! Fler såna nätter tack.

Idag vet jag faktist inte vad vi ska göra,kanske lockar vädret till bad så vi åker antingen till bjurhovda badet eller till hökåsengropen och badar, För bada ska jag :D Casper skolas ju in om 2dagar och innan det vill jag bada.

Vattenpalatset

2011-08-06 / 17:16:13


Det blev Inte gustavsvik utanvi valde att åka till Eskilstunas äventyrsbad Vattenpalatset. Det ligger bara 40 minuter ifrån oss och är lagom stort då man har småbarn med sig. Men nästa gång det vankas fint väder redan på morgonen så blir det Gustavsvik,Örebro. Så nu har vi precis landat här hemma och snart ska vi göra popcorn och ta fram saltapinnar och njuta av lördagens slut.

Hoppas ni har haft en jättebra lördag och att solen tillslut också dök upp hemma på er gata :D

Go natt alla underbara!

2011-08-05 / 21:53:42

Har precis kollat klart på filmen triangle. Det är en film som verkligen sätter igång alla hjärncellerna på max. En film som får en att fundera,tänka och diskutera. Så se den här filmen om ni gillar tankenötter :)

Nu ska jag krama kudden och bara få vara.

Socker till barn under 3år?

2011-08-05 / 10:58:21


(Detta är bara min åsikt) Jag är en sån förälder som inte vill ge mitt barn socker förens runt 3 årsåler. Jag tycker inte att barn ska ha socker förens det själva vet vad socker är. Inte ens lördagsgodis eller biogodis vill jag ge han. Jag tycker inte att man ska ha så bråttom med godis,de kommer ha hela livet framför sig att äta sågottsom så mycket godis de vill,varför ska jag påskynda det? Kan jag vänta 3år av hans liv så gör jag det. Det finns så mycket alternativ till socker så ni anar inte. Ni kan exempelis ge russin,frukt,torkad frukt.När man gör bakverk eller bullar så finns sockerfria alternativ,ni kan ex göra på fruktsocker istället förvanligt soker. Sockerfritt godis och sockerfria bakverk som ni köper är fulla med aspartam och e-grejer..så ge inte era barn det om ni vill komma ifrån socker och ge nyttigt,för aspartam är mycket onyttigare än vanligt soker. I drickväg så ger jag vatten,mjölk, fruktdryck (från barnavdelningen) eller smoothie istället för läsk och saft. Jag ger han inte heller kex utan han får kex ifrån småfolk eller brago kex,inga ballerina eller liknande.

Jag länkar till alla dessa varor så får ni själva se hur de ser utom ni funderar på att köra nyttigt och sockerfritt till era barn.

Vill ligga i sängen hela dan. Har en jobbi...

2011-08-05 / 07:13:54

2011-08-05_07_10 (MMS)

Vill ligga i sängen hela dan. Har en jobbig huvudvärk. Men här finns ingen tid för siesta. Bara att ta en alvedon och köra på.

Underbar tid på stranden

2011-08-03 / 16:55:45


Vi har precis äntrat dörren och hallen in till vår enkla boning. Jag har packat upp alla saker och all mat vi hade med oss. Vi har nämligen tillbringat lunchen och eftermiddan på stranden tillsammans med Thèa och hennes familj,samt Anna och hennes familj. Caspe hade inte sovit lunch. Så han var igång ända tills vi satte oss i bilen klockan 16.20. Sen dess har han sovit,och sover än,jag har försökt att få liv i han,men han är total däckad,så då får han sova för natten då. Inget att göraåt. Bara ställa in sig på en väldigt tidig morgon imorrn.

Jag är hungrig om en gam,så just nu står laxen i ugnen och riset på kok.. blir ungskokt lax med risoch smögensås .. mummmmssssss!!!¨

Vad har alla ni underbaringar hittat på idag?

Förvälla kantareller

2011-08-03 / 11:22:21

Jag kan inte skryta med att själv ha plockat dem, för jag har inte en aning om var jag skulle hitta dem. Men jag köpte dem själv iaf Och det är nu som kantarellerna är som bäst, så vi passade på att köpa rejält för att frysa in. Men för att frysa dem måste man först förvälla dem.

* Borsta bort allt skit från svampen med en tunn borse/pensel. Skär bort eventuellt dåliga delar. Är de väldigt grusiga så kan man behöva skölja dem, men undvik det helst då de tappar smak.

* Dela kantarellerna i halvor, eller mindre bitar.

* Lägg en liten klick smör i botten på en kastrull. Lägg därefter i kantarellerna. Sätt plattan på medelstark värme. Rör försiktigt runt. Efter ca 5 minuter kommer kantarellerna att börja avge en massa vätska. Fortsätt att koka ca 10 minuter till så att de blir mjuka.

* När nästan all vätska är borta går det bra att fördela i burkar och frysa in. Låt gärna lite av spadet följa med i burkarna.

Sen är kantarellerna redo att sparas till de mörka månaderna och lysa upp såser och risotto med

Bad på schemat

2011-08-03 / 10:31:55

Idag är det lika bra väder som det var igår och iförrgår. Så då ska vi passa på att bada,men Casper var super trött så jag har lagt han i sängen för att vila en stund. Känns som om jag skulle behöva göra samma sak faktist. För i natt hade vi inte alls kul. Casper vaknade strax efter 03.00 och var ledsen. Självklart gick jag in och la mig ner brevid han för att lugna ner han lite. Han blev lugn men det var fortfarande någonting som gjorde att han inte ville somna. Så då gick vi ut och la oss i soffan och försökte somna där,men icke. Så då hade klockan redan hunnit biliv strax efter 04.00 då jag tänkte att jag kan prova med lite välling så kanske han somnar. Vilket fungerade toppen bra. Han somnade direkt efter vällingen och sov sen till 8.00. Men att var vaken 1½ timme på natten är inte alls bra för min redan dåliga sömn.

När Casper väckte mig så drog vi på oss kläder och tog Caspers cykel ner till affären för att köpa en massa frukt. Tänkte nämligen att han kan äta mat hemma,sen gör jag iordning en fruktsallad och tar med mig kex och vatten,sen åker vi ner till badet. För han är ändå inget matvrak,så att ta med sig smörgåsar och mat kommer inte på frågan,eftersom han inte är förtjust i det. Men frukt,frukt i mängder.. det fungerar hur bra som helst,och det är nyttigt också :D

Vad ska ni hitta på idag?!

Invigning i nya sängen

2011-08-02 / 21:44:36Casper invigde den nya sängen för tre timmar sedan. Jag kan säga att han sover som en gud där inne. Man ser att han inte behöver vika sig så som han har behövt göra tidigare. Nu sover han utsträckt och njuter av att han har en stor säng att vända sig i. And he loves it! Nästan så man vill krypa ner hos han och hålla om han hela natten och bara njuta.

Tänk....det är bara ett få dagar kvar tills jag skolar in han,dvs på måndag :/ Jag börjar bli smått nervös kan jag lova. Men jag tror nog att det ska gå bra,men mina mammanerver är inte att leka med nu. Kan någon ge mig en hjälpande hand.

Mannen i huset har inte kommit hem,det känns nu som om jag inte orkar vara vaken lnge till. Kanske ska man lägga sig ner i soffan och bli väckt utan N när han komme hem istället... tror det lir så..

Natti natti!

No1 wanna be me

2011-08-02 / 10:10:44
Igår kväll innan läggdags så spexade C för oss en stund. Han öppnade garderoben och tog fram mina festskor och vandrade runt i lägenheten med dem. Underbart att se han så glad och livlig. Det är förståss inte första gången han lånar mina skor,utan det är första gången jag fångar det på bild. Så självklart ville jag dela med mig utav detta.

Idag är jag lite kluven på vad vi ska göra. Jag vill bada,men samtidigt vill jag åka och köpa cykel och även besöka den nya lekia som har öppnat här i stan. Kanske kan man hitta ett gosedjur i form av en katt till C. Kanske har ni förslag på vad vi kan/ska göra.

Ta hand om er.

Animal kingdom

2011-08-01 / 19:14:17


Ikväll kikar jag och älsklingen på Animal Kingdom. Vi inväntar bara att Casper ska somna så vi kan kolla i lugn och ro,annars har vi en liten krabat som springer fram till tv:n och säger dä,dä :D

Ny cykel

2011-08-01 / 19:13:32

Skulle egentligen nu ikväll ha köpt en ny cykel,men det får bli en tur ut imorgon och fixa det. Jag är alldeles för trött för att fixa och joxa med en cykel och barnsits nu ikväll,så därav anledningen till att det görs imorgon istället. Casper är även han supertrött,vi la han klockan 18,men han ville inte sova.. så han är fortfarande uppe och leker slut på de allra sista krafterna han har,snart däckar han nog av trötthet skulle jag tro. Mannen min väntar på att C ska sova så vi kan kika på filmen han har hyrt. Berättar mer om den imorgon. Hoppas ni har en ritkigt trevlig kväll med god mat och gott sällskap. Hörs mer imorgon. Kram